Redblue, IT professionals

over redblue

Sollicitatiegesprek

Samenwerkingsgesprek

Ook een sollicitatiegesprek bij RedBlue verloopt anders dan je waarschijnlijk gewend bent. We zien het meer als een samenwerkingsgesprek. Je bent al uitgenodigd op basis van je cv of omdat we elkaar kennen uit de business. Op papier past jouw profiel dus al binnen de specialisatie van RedBlue. En als we daar nog vragen bij hebben, bespreken we dat vooraf telefonisch.

In een informeel persoonlijk gesprek willen we dan nog graag nader kennismaken en elkaars normen, waarden en ambities bespreken. Bij voorkeur spreken we elkaar op ons kantoor in Hoofddorp, maar als dat niet uitkomt kunnen we ook elders afspreken.

Tijdens dit gesprek maken we op basis van de ervaring van het management en jouw eigen ervaring, ook gelijk een conservatieve prognose van je verdiensten bij RedBlue. Rijk rekenen doen we nooit. Want het is veel leuker als het in de praktijk meevalt.

Vervolg

Als we dat afgesproken hebben, ontvang je van RedBlue een concept overeenkomst. Als je daar vragen over hebt, bespreken we die met elkaar.

Afhankelijk van onze afspraken en de marktkansen tekenen we eerst een contract en gaan we daarna opzoek naar een eerste opdracht. In andere gevallen kijken we eerst uit naar een startopdracht, waarna we een contract tekenen. Als jijzelf eerst je huidige opdracht wilt afmaken, kan dat ook vanuit een dienstverband bij RedBlue.

Als medewerker van RedBlue zal de dagelijkse praktijk er niet eens zo veel anders uitzien dan je gewend bent. Vooral het de manier waarop we met elkaar omgaan en je nieuwe inkomen maken het verschil!